Kapustový mozeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kapusta hlávková
  • 30 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 503.7 mg
  • Draslík 992.8 mg
  • Vláknina 7900.3 mg
  • Vitamín A 7900.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme ji, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na rozehřátém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme kmín, kapustu a dobře prohřejeme.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, opepříme a mícháme, až se vejce srazí.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu