Kapr na šalvěji

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Chilli paprička
  • 7 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 954.1 mg
  • Vláknina 1548.5 mg
  • Vitamín A 1548.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého kapra rozdělíme na porce. Potřeme je prolisovaným česnekem se solí, drobně nakrájenými papričkami a posypeme nasekanou šalvějí.

  • 2

    Na rozehřátém másle na pánvi porce pečeme asi 10 minut.

  • 3

    Obrátíme, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.

Komentáře k receptu