Holoubata na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Holoubata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 1075.2 mg
  • Vláknina 4665.8 mg
  • Vitamín A 4665.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata oškubeme, vykucháme, omyjeme a rozpůlíme.

  • 2

    Potřeme je solí a vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo. Maso posypeme nakrájenými houbami, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut doměkka.

  • 3

    Půlky holoubat upravíme na mísu, houby smícháme s nasekanou petrželkou a obložíme jimi holoubata.

Komentáře k receptu