Makrela grilovaná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 10.3 mg
  • Vláknina 486.2 mg
  • Vitamín A 486.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu očistíme a potřeme zevnitř i na povrchu solí a pepřem.

  • 2

    Na obou stranách páteře uděláme příčné zářezy, rybu obalíme ve strouhance a pokapeme olejem. Grilujeme zvolna po obou stranách.

  • 3

    Makrelu podáváme s bylinkovým nebo sardelovým máslem.

Komentáře k receptu