Jablkové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 139.1 mg
- Vláknina 4788.7 mg
- Vitamín A 4788.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Vložíme je do středně velkého hrnce z varného skla, mírně je podlijeme vodou a udusíme doměkka.
-
3
Potom je prolisujeme, ochutíme citronovou šťávou a dle chuti osladíme tekutým medem nebo cukrem.
-
4
Rozdělíme do kompotových misek a necháme mírně vychladit.
-
5
Podáváme jako dezert s piškoty.