Jablkové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 139.1 mg
  • Vláknina 4788.7 mg
  • Vitamín A 4788.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vložíme je do středně velkého hrnce z varného skla, mírně je podlijeme vodou a udusíme doměkka.

  • 3

    Potom je prolisujeme, ochutíme citronovou šťávou a dle chuti osladíme tekutým medem nebo cukrem.

  • 4

    Rozdělíme do kompotových misek a necháme mírně vychladit.

  • 5

    Podáváme jako dezert s piškoty.

Komentáře k receptu