Květáková polévka s krupicí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 49.2 mg
  • Draslík 1183.4 mg
  • Vláknina 8547.7 mg
  • Vitamín A 8547.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.

  • 2

    Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.

  • 3

    Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu