Květáková polévka s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 64 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 49.2 mg
- Draslík 1183.4 mg
- Vláknina 8547.7 mg
- Vitamín A 8547.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
-
2
Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.
-
3
Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.