Okurkový salát se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 120 g Žervé
  • 400 g Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 1105 mg
  • Vitamín A 1105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, omyjeme a nastrouháme na nudličky do salátové mísy.

  • 2

    Žervé rozmícháme s bílým jogurtem a vmícháme česnek utřený se solí. Vzniklý krém zamícháme do připravených okurek a podle chuti přisolíme. Salát můžeme zředit trochou mléka.

  • 3

    Podáváme vychlazený s pečivem.

Komentáře k receptu