Okurkový salát se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 215.2 mg
- Vláknina 1105 mg
- Vitamín A 1105 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, omyjeme a nastrouháme na nudličky do salátové mísy.
-
2
Žervé rozmícháme s bílým jogurtem a vmícháme česnek utřený se solí. Vzniklý krém zamícháme do připravených okurek a podle chuti přisolíme. Salát můžeme zředit trochou mléka.
-
3
Podáváme vychlazený s pečivem.