Snídaňová polévka s fazolovou omáčkou miso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Sýr sójový - Tofu
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Shiitake houby
  • 4 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 1361.9 mg
  • Vláknina 24831.5 mg
  • Vitamín A 24831.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby /shitake/- sušené nebo čerstvé necháme asi 4 minuty máčet v horké vodě.Osušíme,nakrájíme na tenké plátky a odložíme stranou na pozdější použití.

  • 2

    Zeleninový vývar dáme do velkého hrnce a krátce povaříme.Přidáme fazolovou omáčku miso a houby,stáhneme plamen a necháme asi 5 minut povařit.

  • 3

    Podáváme ve větších miskách.Do každé porce přidáme stejný díl tuhého tofu nakrájeného na větší kostky.Posypeme nakrájenou natí z jarní cibulky.

Komentáře k receptu