Kuře vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 65 g
- Sodík 97268 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 318.8 mg
- Draslík 1591 mg
- Vláknina 15446 mg
- Vitamín A 15446 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozpůlíme, osolíme a vložíme do kastrolu s horkou vodou. Necháme vařit zhruba půl hodiny, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. O chvilku později přidáme očištěný, řádně omytý a na čtvrtky nakrájený květák. Již nevaříme příliš do měkka.
-
2
Jakmile je kuře uvařené, vykostíme jej a podáváme v polévce se zeleninou. Čtvrtku na každou porci a posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Jako přílohu podáváme bílý chléb.