Kuře vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 1 ks Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 97268 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1591 mg
  • Vláknina 15446 mg
  • Vitamín A 15446 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozpůlíme, osolíme a vložíme do kastrolu s horkou vodou. Necháme vařit zhruba půl hodiny, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. O chvilku později přidáme očištěný, řádně omytý a na čtvrtky nakrájený květák. Již nevaříme příliš do měkka.

  • 2

    Jakmile je kuře uvařené, vykostíme jej a podáváme v polévce se zeleninou. Čtvrtku na každou porci a posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Jako přílohu podáváme bílý chléb.

Komentáře k receptu