Rosol ze želatiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.5 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 40 g Želatina bílá plátky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Ocet kvasný lihový
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1411 kcal
  • Sacharidy 168 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 168 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2527.3 mg
  • Vláknina 106625 mg
  • Vitamín A 106625 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trochu studené vody namočíme želatinu a necháme 40 minut nabobtnat. Koření povaříme ve vodě, procedíme, přidáme masox, ocet a do horkého odvaru vmícháme nabobtnalou želatinu.

  • 2

    Zahřejeme k bodu varu, ale již nevaříme. Želatina by poté ztratila schopnost rosolovat a rosol by měl klihovatou příchuť.

  • 3

    Želatinový rosol používáme k zalití ryb.

Komentáře k receptu