Snídaňový koláč s banánem
Suroviny
- 180 g Řecký jogurt
- 100 g ovesné vločky
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Banány
- 1 ks Jablka
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Hrušky
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 5 polévková lžíce Brusinky sušené
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 15 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 341.7 mg
- Vláknina 8589 mg
- Vitamín A 8589 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jablko a hrušku rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a ovoce pokrájíme na tenké plátky. Omyté sušené brusinky necháme v sítku okapat.
-
2
Troubu si předehřejeme na 165°C. Koláčovou menší, ale vyšší formu vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
-
3
Do mixéru dáme bílý jogurt, promyté a odkapané ovesné vločky a banán pokrájený na kolečka. směs rozmixujeme na kaši. Rozmixované suroviny dáme do mísy, přidáme brusinky, tekutý med, skořici, slunečnicová semínka a žloutky. Těsto dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
-
4
Na dno formy poklademe plátky jablka a hrušky. Pak na ovoce nalijeme těsto, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme 40-45 minut dozlatova.
-
5
Až po vychladnutí koláč vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme.