Lahodná čokoládová pěna s ostružinami a malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 100 g Maliny
  • 100 g Ostružiny
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 8866.7 mg
  • Vitamín A 8866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč chemicky neošetřený omyjeme, osušíme a škrabkou z něj nakrájíme tenké proužky kůry, aby tvořily spirálky. Pak z pomeranče vymačkáme do sklenice šťávu, kterou přecedíme. Maliny a ostružiny omyjeme, necháme okapat a odložíme je tak, že sami oschnou.

  • 2

    Ve větším rendlíku si přivedem do varu vodu, na rendlík posadíme misku tak, aby se dno nedotýkalo vody. Do misky rozlámeme kvalitní hořkou čokoládu a rozehřejeme ji. Pak misku s čokoládou dáme stranou.

  • 3

    Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme s pomerančovou šťávou a postupně je zašleháme do vyhladlé čokolády, která ještě nezačala tuhnout. Pak po lžicích přimícháme vyšlehané bílky. Získáme lehkou čokoládovou pěnu.

  • 4

    Do 6 sklenic na dno rozdělíme polovinu malin a ostružin (zbytek uchováme v chladu). Nalijeme na ně čokoládovou pěnu a sklenice zakryjeme potravinářskou fólií. Odložíme je do lednice na 2-3 hodiny, aby čokoládová pěna ztuhla.

  • 5

    Před podáváním do každé sklenice na ztuhlou pěnu ozdobně poklademe druhou polovinu malin a ostružin, ozdobíme je pomerančovou kůrou a servírujeme.

Komentáře k receptu