Špagety po italsku na slanině s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2074 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 22922.7 mg
- Draslík 40.8 mg
- Vláknina 6191.3 mg
- Vitamín A 6191.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu).
-
3
Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme.