Burger po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Rukola
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 794.3 mg
  • Vláknina 6221.2 mg
  • Vitamín A 6221.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný stroužek česneku utřeme. Sušená konzervovaná rajčata necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno. Snítku rozmarýnu omyjeme a otrhané lístky drobně pokrájíme.

  • 2

    Připravíme si zeleninovou směs - míchaný salát: omyjeme rukolu, rajčata a očistíme červenou cibuli, kterou pokrájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme též na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme lžičku pikantní hořčice, salát pokapeme olivovým olejem a promícháme.

  • 3

    Do mísy dáme mleté libové hovězí maso. Přidáme k němu strouhanku, rozšlehané vejce, rozmarýn, česnek, parmezán, sušená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme. Do misky si nasypeme asi 2 lžíce mouky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme větší kuličku, obalíme ji v mouce a v dlaních ji sploštíme do tvaru burgeru (karbanátku). Každý potřeme olejem.

  • 4

    Předehřejeme nejlépe litinovou pánev, rozehřejeme v ní olivový olej na vyšší teplotu. Burgery smažíme z každé strany po 4-5 minutách do zlatohněda. Mezitím si předehřejeme v troubě bulky, pak je rozkrojíme, vložíme do nich připravený salát a burgery. Hned teplé bulky s burgery vložíme do papírového ubrousku a podáváme.

  • 6

    .

Komentáře k receptu