Burger po italsku
Suroviny
- 70 g Rukola
- 500 g Hovězí maso mleté
- 50 g Strouhanka
- 30 g Sýr Parmezán
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 794.3 mg
- Vláknina 6221.2 mg
- Vitamín A 6221.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný stroužek česneku utřeme. Sušená konzervovaná rajčata necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno. Snítku rozmarýnu omyjeme a otrhané lístky drobně pokrájíme.
-
2
Připravíme si zeleninovou směs - míchaný salát: omyjeme rukolu, rajčata a očistíme červenou cibuli, kterou pokrájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme též na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme lžičku pikantní hořčice, salát pokapeme olivovým olejem a promícháme.
-
3
Do mísy dáme mleté libové hovězí maso. Přidáme k němu strouhanku, rozšlehané vejce, rozmarýn, česnek, parmezán, sušená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme. Do misky si nasypeme asi 2 lžíce mouky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme větší kuličku, obalíme ji v mouce a v dlaních ji sploštíme do tvaru burgeru (karbanátku). Každý potřeme olejem.
-
4
Předehřejeme nejlépe litinovou pánev, rozehřejeme v ní olivový olej na vyšší teplotu. Burgery smažíme z každé strany po 4-5 minutách do zlatohněda. Mezitím si předehřejeme v troubě bulky, pak je rozkrojíme, vložíme do nich připravený salát a burgery. Hned teplé bulky s burgery vložíme do papírového ubrousku a podáváme.
-
6
.