Kuřecí prsa po italsku
Suroviny
- 100 g Mozzarella
- 60 g Sýr Parmezán
- 60 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 3 ks Lilek
- 6 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Sůl bylinková
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1001 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 189.1 mg
- Draslík 1229.9 mg
- Vláknina 11347.6 mg
- Vitamín A 11347.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gril zapneme na vysokou teplotu. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli, jakmile se vaří vložíme do něj omyté celé lilky a vaříme je 2 minuty. Poté je vyjmeme, osušíme a odkrojíme zelené stopky. Lilky potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme je z každé strany po 2 minutách. Zhnědlé lilky necháme pak vychladnout. Očistíme si velkou cibuli a porájíme ji nadrobno. Kuřecí prsa omyjeme a a osušíme.
-
2
Připravíme směs na obalení masa: do jedné mísy rozklepneme čerstvá vejce a rozšleháme je s mlékem. Do druhé mísy nastrouháme parmezán, který smícháme se a strouhankou.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi dobře rozehřejeme olej. Kuřecí prsa obalíme nejdříve ve vajíčkách, pak v parmezánu se strouhankou. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme je po 2 minutách z každé strany dozlatova. Poté je odložíme na velký talíř.
-
4
V zapékací míse nebo pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přimícháme konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem, oreganem a pepřem.Promícháme a na plotně pomalu vaříme 5 minut. Na rajčatovou směs poklademe usmažená kuřecí prsa. Lilek pokrájíme podélně na plátky 5mm silné. Mozzarellu nakrájíme též na plátky.
-
5
Na kuřecí prsa poklademe plátky lilku, mezi vložíme nakrájenou mozzarellu, kterou ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Nakonec prsa posypeme zbývající nastrouhaným parmezánem smíchaný se strouhankou. Zapékací mísu (nebudeme ji zakrývat) vložíme do trouby a maso pečeme dozlatova 35 minut a ihned je pak servírujeme.