Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Losos - filety
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 696 mg
  • Vláknina 4862.5 mg
  • Vitamín A 4862.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.

  • 3

    Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.

  • 4

    Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu