Rajčatovo-tymiánová pikantní omáčka s lososem
Suroviny
- 360 g Losos - filety
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 696 mg
- Vláknina 4862.5 mg
- Vitamín A 4862.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých snítek tymiánu otrháme lístky a posekáme je. Očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Filety z lososa omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme a posypeme bílým pepřem.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme česnek, jakmile začne růžovět, přidáme tymíán a konzervovaná rajčata. Směs promícháme mírně osolíme, opepříme a pomalu, za občasného promíchání vaříme 7-8 minut.
-
3
Do vzniklé omáčky poklademe lososové filety, pánev zakryjeme poklicí a rybu pomalu vaříme 8 minut - po 4 minutách ji otočíme. Pokud by omáčka byla příliš hustá, přimícháme 2-3 lžíce vody.
-
4
Uvařené filety opatrně vyjmeme a poklademe je na talíře. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a hned servírujeme. Dobrou chuť.