Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků
Suroviny
- 40 g Oříšky piniové
- 520 g Pstruh
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Citrony
- 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 623.6 mg
- Vláknina 5292.6 mg
- Vitamín A 5292.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme drobné lístky a dáme je do mixéru. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu si nastrouháme kůru, kterou přidáme k tymiánu. Ještě doložíme na kousíčky nalámaný bílý chleba, olivový olej a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemnou drobenku.
-
2
Gril rozehřejeme na střední stupeň. Dva omyté a osušené pstruhy podélně rozpůlíme (bez hlavy) Každá porce by měla mít min. 130g. Na grilovací mísu položíme připravené plátky pstruhů kůží nahoru a grilujeme je 3 minuty (nesmí se spálit). Vyjmeme je z grilu, ale gril nevypínáme. Pstruhy otočíme kůží vespod, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Krustu rozdělíme na 4 díly, potřeme s ní filety a přitlačíme ji do masa. Vše pokapeme olivovým olejem a vrátíme na gril. Grilujeme je další 3 minuty ale dáváme pozor, aby se nám krusta nepřipálila. Poté pstruhy vložíme do středu trouby a dopečeme je. Pečeme je 7-8 minut. Jakmile jsou pstruzi hotoví, hned je poklademe na talíře a servírujeme.