Hráškové rizoto s kuřecími nudličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek mražený
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže Arborio
  • 40 g Sýr Gran Moravia
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.2 l albert Bio Kuřecí bujón
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 488.5 mg
  • Vláknina 6361.8 mg
  • Vitamín A 6361.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme snítku rozmarýnu, otrháme z ní drobné lístky a odložíme je. Rýži dobře promyjeme a necháme v sítu okapat. Očistíme a drobně nakrájíme cibuli.

  • 2

    Kuřecí prsa potřeme olejem a bylinkovou solí. Rozehřejeme si gril na maximum. Maso vložíme na gril a grilujeme z každé strany 3 minuty. Pak je po mírném vychladnutí nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme rozmarýnové lístky a společně smažíme asi 2 minuty. Přidáme rýži a za stálého míchání rýži opékáme 3 minuty, aby chytila rozmarýnovou vůni. Poté přilejeme bílé víno a při mírné teplotě vaříme 2-3 minuty, až vyprchá alkohol. Pak budeme po naběračkách postupně přilévat kuřecí bujón, je důležité, aby jej rýže stačila obsorbovat. Vaříme při mírné teplotě, celkem během 15 minut přilejeme k rýži 1.2l kuřecího vývaru. Pak teprve přidáme nakrájená kuřecí prsa, mražený propláchnutý hrášek, směs promícháme a pomalu vaříme 5-7 minut. Maso by mělo být měkké. Hrnec s rizotem odstavíme z plotny, ihned do něj zamícháme 25g másla, tím získá rizoto krémovou konzistenci. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr a hned servírujeme.

Komentáře k receptu