Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 300 g Těstoviny mušle
  • 20 g Houby sušené
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Zeleninový bujón
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 836.9 mg
  • Vláknina 14802.5 mg
  • Vitamín A 14802.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sušené hříbky v misce zalijeme vodou a necháme je namočené asi 20 minut před vařením. Očištěný a umytý mladý pórek (hlavně bílou část) pokrájíme na tenké nudličky. Konzervované bílé fazole a cukrovou kukuřici scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Čerstvé lístky rozmarýnu a bazalky omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a papričku posekáme nadrobno.

  • 3

    Hříbky scedíme, ale vodu z nich zachytíme. V hlubším hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání zpěníme pórek (smažíme ho asi 4 minuty), přidáme k němu hříbky, promícháme a smažíme 1 minutu. Poté přilijeme bílé víno, 50ml ze sušených hub, horký zeleninový bujón a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme fazole, cukrovou kukuřici, bylinky, chilli papričku, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 6-7 minut.

  • 4

    Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, osolíme ji a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru mušlí. Vaříme je podle receptu na těstovinách, dáváme pozor, aby se nepřevařily, ale byly al dente (vaříme je přibližně 6-8 minut podle druhu). Poté mušle scedíme, necháme odkapat a přidáme je do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše budeme ještě míchat a vařit 1 minutu, pak hned horké těstoviny servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu