Kozí sýr s vaječnými těstovinami a zeleninou
Suroviny
- 60 g Sýr Feta
- 100 g Rajčata Cherry
- 250 g venkovské vaječné nudle
- 1.2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Paprika oranžová
- 2.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 11 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 283.8 mg
- Vláknina 6591.3 mg
- Vitamín A 6591.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, zralá cherry rajčata, lilek, mladé cuketky. Tu rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, pokrájíme na proužky. Z lilku odkrojíme spodek se stopkou, přepůlíme ho podélně, dužinu posolíme (1 lžička) a necháme asi 10 minut "vypotit", poté lilek omyjeme, osušíme a i s cuketkami ho nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Rajčata rozpůlíme. Kozí sýr feta nakrájíme na kostičky. omyté bazalkové listy posekáme nadrobno a odložíme je.
-
2
Drobně pokrájenou cibuli dáme na rozpálený olej v hlubší pánvi a za stálého míchání ji zpěníme. Přidáme lilek a pomalu ho smažíme 5 minut, přimícháme papriku, smažíme další 3 minuty a nakonec přidáme rajčata s cuketou. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a pomalu smažíme dalších 6 minut.
-
3
Mezitím nalijeme do hrnce vodu, zamícháme do ni sůl, olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme široké nudle, zamícháme, teplotu zmírníme a podle návodu těstoviny uvaříme al dente. Nudle scedíme, necháme okapat a promícháme je v horké pánvi se zeleninou. Těsně před servírováním do horkých těstovin se zeleninou přimícháme fetu s bazalkou.