Karotková příloha k masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Karotka
  • 20 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Med akátový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 673.6 mg
  • Vláknina 11263.2 mg
  • Vitamín A 11263.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.

  • 2

    Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.

Komentáře k receptu