Karotková příloha k masu
Suroviny
- 400 g Karotka
- 20 g Semínka slunečnicová loupaná
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Med akátový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 673.6 mg
- Vláknina 11263.2 mg
- Vitamín A 11263.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.
-
2
Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.