Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1690 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 540 mg
- Vláknina 8191.8 mg
- Vitamín A 8191.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule očistíme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Libovou anglickou slaninu pokrájíme na proužky silné přibližně 1.5 cm. Dáme ji hrnce s nepřilnavým dne a restujeme nasucho za stálého míchání 2 minuty. Přidáme olej, cibuli a za častého promíchání cibuli vysmažíme dozlatova. Přidáme rajčata, horký kuřecí vývar a jakmile se polévka začne vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou polévku pomalu vaříme 20 minut. Občas polévku promícháme.
-
2
Omyjeme čerstvé lístky bazalky a snítku petrželky, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno.
-
3
Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokud by byla velmi hustá, přilejeme 50-100ml vývaru. Několik minut před dovařením zamícháme do polévky pokrájené bylinky.
-
4
Na talířích horkou polévku posypeme nastrouhaným sýrem (českým parmezánem) a servírujeme.