Polévka z čerstvé zeleniny po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Zeleninový bujón
  • 80 g Ječné kroupy
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Cuketa
  • 100 g Brambory
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 657.9 mg
  • Vláknina 12995 mg
  • Vitamín A 12995 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několik hodin předem promyjeme kroupy a necháme je namočené ve vodě. Připravíme všechnu očištěnou a omytou zeleninu: mrkev, petržel, řapíkatý celer, čerstvé zelí, cibuli, česnek, cuketu a brambory. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, všechnu kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Pod tekoucí vodou si v sítu promyjeme lístky bazalky a necháme je odkapat.

  • 2

    Do hrnce s vodou dáme namočené kroupy, vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme asi 25 minut doměkka. Pak je scedíme a odložíme stranou. Mezitím, než se nám kroupy uvaří, přivedeme v druhém hrnci vodu k varu, vložíme do ní kostku zeleninového bujónu, všechnu pokrájenou zeleninu, kromě cukety a česneku. Tu přidáme po 15 minutách vaření, polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Do mixéru dáme 100ml zeleninového vývaru, česnek, lístky z bazalky a směs rozmxujeme na kaši. Tu přimícháme do polévky, přidáme kroupy, povaříme 2-3 minuty a polévku dochutíme solí. Na talířích polévku pokapeme panenským olivovým olejem a hned horkou polévku podáváme.

Komentáře k receptu