Dýňovo-mrkvová polévka s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Mrkev kořen
  • 200 g Brambory
  • 140 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.3 l Vývar zeleninový
  • 1.5 kg Dýně
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1154 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 1397.1 mg
  • Vláknina 10277.7 mg
  • Vitamín A 10277.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou dýni osušíme a rozkrojíme na poloviny. Z dýně pomocí lžíce vydlabeme semínka, dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistíme mrkev, brambory a cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme cibuli, po 2 minutách přimícháme mrkev a restujeme ješě jednu minutu. Poté přilijeme horký vývar, vložíme do něj kostky dýně a brambor. Jakmile polévka přijde k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř a vaříme pomalu 35 minut. Občas ji promícháme.

  • 3

    Lístky rukoly a jemné lístky mladého kopru omyjeme. Když je zelenina měkká, po krátkém vychladnutí ji dohladka rozmixujeme. Kopr pokrájíme nadrobno a zamícháme do polévky, kterou případně ještě dochutíme solí i pepřem.

  • 4

    Polévku na talířích ozdobíme lístkami rukoly a hned horkou ji podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu