Farfalle salát s mandlovým pestem
Suroviny
- 50 g Mandle loupané
- 60 g Sýr Gran Moravia
- 50 g Bazalka
- 60 g Baby špenát
- 130 g Těstoviny Farfalle
- 120 g mozzarella třešinky
- 90 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 6 ks Rajčata Cherry
- 1 ks Chilli paprička
- 2 špetka Sůl bylinková
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1683 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 120 g
- Sodík 1452 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5005.3 mg
- Vláknina 42248.6 mg
- Vitamín A 42248.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 368.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si lahodné mandlové pesto: do mixéru dáme omyté lístky bazalky, omyté špenátové listy, nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájený česnek, posekané oloupané mandle a olej. Směs rozmixujeme na kaši, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Konzervovaná sušená rajčata necháme z oleje odkapat, pak je nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli červenou papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.Omyté cherry rajčata přepůlíme.
-
2
V hrnci přivedeme k varu asi 2 litru vody se lžičkou soli, jakmile se vaří, nasypeme do ní těstoviny farfalle a vaříme je 10 minut al dente. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Pořádně odkapené je necháme asi 5 minut pod poklicí, pak je zlehka promícháme s 1 lžicí pesta, rajčaty, papričkou, dochutíme solí a pepřem, nakonec přimícháme mozzarellu.
-
3
Salát ppřed podáváním necháme asi 10 minut odpočinout, aby se spojily všechny ingredience.
-
4
Salát podáváme teplý nebo studený.