Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 300 g Krevety koktejlové předvařené 300/500
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 6 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 831 mg
- Vláknina 19973 mg
- Vitamín A 19973 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená rajčata v oleji necháme okapat a pokrájíme je na tenké proužky. Omyté lístky čerstvé bazalky a meduňky prsty potrháme.Koupené vařené loupané krevetky osušíme, dáme je do mísy, přidáme konzervovanou scezenou cizrnu, scezené konzervované fazole, sušená rajčata, očištěný prolisovaný česnek, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, bylinky a limetkovou šťávu. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a dáme do lednice odpočinout na 4-5 hodin. Během té doby sálát 2-3x promícháme.
-
2
Před podáváním salát necháme 30 minut v pokojové teplotě.