Zeleninové chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Paprika oranžová
  • 200 g Cuketa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 200 g Fazole červené v chilli omáčce
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika bílá
  • 1 ks Lilek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.75 polévková lžíce Chilli paprička sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 876.5 mg
  • Vláknina 17088.1 mg
  • Vitamín A 17088.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme zeleninu: cibuli, česnek lilek, mladé cuketky, mladé fazolové lusky, bílou, červenou a oranžovou papriku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, silně osolíme, po 15 minutách omyjeme a osušíme. Pak lilek s cuketkami podkrájíme na kostičky velké asi 2x2 cm.

  • 2

    Drobně pokrájenou cibuli s česnekem zpěníme ve větším hrnci na olivovém oleji, pak k ní přimícháme papriky s lilkem a restujeme vše asi 5 minut do zlatova. Přidáme konzervovaná rajčata, zeleninový vývar, sůl a sušené rozdrcené chilli. Promícháme a pomalu, pod pokličkou, směs dusíme 15 minut.

  • 3

    Mezitím scedíme z nálevu bílé a červené fazole, pak je přimícháme k ostatní zelenině a vaříme 5 minut. Nakonec do hrnce přidáme zelené fazolové lusky, které jsme si pokrájeli na 3-4 cm kousky, cuketu a pod pokličkou zeleninové chilli vaříme dalších 8 minut. Jakmile je chilli hotové, hned servírujeme.

Komentáře k receptu