Zeleninové chilli
Suroviny
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Paprika oranžová
- 200 g Cuketa
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 200 g Fazole červené v chilli omáčce
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika bílá
- 1 ks Lilek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.75 polévková lžíce Chilli paprička sušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 7 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 876.5 mg
- Vláknina 17088.1 mg
- Vitamín A 17088.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a očistíme zeleninu: cibuli, česnek lilek, mladé cuketky, mladé fazolové lusky, bílou, červenou a oranžovou papriku. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, silně osolíme, po 15 minutách omyjeme a osušíme. Pak lilek s cuketkami podkrájíme na kostičky velké asi 2x2 cm.
-
2
Drobně pokrájenou cibuli s česnekem zpěníme ve větším hrnci na olivovém oleji, pak k ní přimícháme papriky s lilkem a restujeme vše asi 5 minut do zlatova. Přidáme konzervovaná rajčata, zeleninový vývar, sůl a sušené rozdrcené chilli. Promícháme a pomalu, pod pokličkou, směs dusíme 15 minut.
-
3
Mezitím scedíme z nálevu bílé a červené fazole, pak je přimícháme k ostatní zelenině a vaříme 5 minut. Nakonec do hrnce přidáme zelené fazolové lusky, které jsme si pokrájeli na 3-4 cm kousky, cuketu a pod pokličkou zeleninové chilli vaříme dalších 8 minut. Jakmile je chilli hotové, hned servírujeme.