Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 380 g Špenátový protlak mražený
  • 250 g Cottage sýr
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 5987.6 mg
  • Vitamín A 5987.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené omyté masité papriky dáme na rozpálený gril. Budeme grilovat asi 15-17 minut, papriky v průběhu grilování otočíme, ztlumíme gril a když začnou černat a sklovatět, dáme je do misky, zakryjeme je a necháme vychladnout. Poté je rozkrojíme, odstraníme zrníčka, slupku stáhneme a nakrájíme na proužky. Vrátíme je zpět do misky, posypeme sušeným rozdrceným chilli, promícháme a znovu necháme odpočinout.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 165°C. Mezitím, než se ugrilují papriky, v rendlíku rozehřejeme lžíci olivového oleje, vložíme na něj mražený špenátový protlak a pod pokličkou ho podusíme, asi 10 minut, občas promícháme. Podušený špenát vložíme do síta, aby z něj odkapala voda, pak dáme do mísy o dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, špetkou muškátového oříšku, špetkou zázvoru, rozdrceným česnekem, čerstvým cottage sýrem, nastrouhaným sýr Gran Moravia a trochu rozšlehanými vejci. Špenátovou směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vytřeme olivovým olejem. Do poloviny ji naplníme 1/2 špenátovou směsí, na ni poklademe grilované papriky, které pokryjeme 2/2 špenátu. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 25-35 minut.

  • 3

    Opečenou špenátovou nádivku necháme 5-7 minut vychladnout, pak formu opatrně překlopíme na podlouhou mísu, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře k receptu