Opečený chléb s pyré z černých oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 129.3 mg
- Vláknina 5274.1 mg
- Vitamín A 5274.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černé olivy rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mixéru. přidáme k nim olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z limetky (1 lžíce), omyté snítky petrželové a koprové natě, a pokrájené stroužky česneku. Směs rozmixujeme na hladké pyré. Omyté scherry rajčátka rozkrojíme na poloviny.
-
2
V topinkovači opečeme dozlatova plátky celozrnného bílého chleba. Hned horké plátky potřeme olivovým pyré, ozdobíme je rajčátky a servírujeme.