Valašská skopová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 799.6 mg
- Vláknina 7594.8 mg
- Vitamín A 7594.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso nevykoštěné naporcujeme na větší kusy, asi jako na guláš a vaříme ve slané vodě do poloměkka.
-
2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, brambor na kostičky a přidáme i se sušenými houbami ke skopovému masu a dovaříme.
-
3
Dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem.