Kornoutky nori s grilovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže dušená
  • 60 g Řeřicha
  • 150 g Losos - filety
  • 40 g Okurka salátová
  • 10 g Wasabi pasta
  • 40 g Řasa Nori
  • 60 g Ředkev Takuan
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 230.5 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme stranou a necháme vychladnout. Salátovou okurku pokrájíme na nudličky, ředkev na slabé plátky, řeřichu sekáme nadrobno. Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme okurku, ředkev, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu