Salát z čínského zelí s kokosovou zálivkou
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
- 150 g Mrkev kořen
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 80 g Arašídy
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 3 ks Celer řapíkatý
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 96 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 373.9 mg
- Vláknina 11097.5 mg
- Vitamín A 11097.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na plátky, opláchnutou kukuřici nakrájíme na kousky, arašídy umeleme.
-
2
Na zálivku promícháme kokosové mléko s citronovou šťávou, chilli omáčkou, arašídovým krémem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Nejlépe zálivku smícháme v mixeru.
-
3
V míse promícháme zeleninu, zalijeme zálivkou a podáváme.