Tatarská basturma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 773.9 mg
- Vláknina 6886.3 mg
- Vitamín A 6886.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.
-
2
Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.
-
3
Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.
-
4
Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.
-
5
Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.