Treska na zelenině s bílým vínem
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 80 g Celer bulvový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 ks Citrony
- 4 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 87 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 303.7 mg
- Vláknina 7221.2 mg
- Vitamín A 7221.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme a omyjeme mrkev, celer, cibuli, všechnu zeleninu poté pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať a kopr omyjeme, kopr odložíme do misky na ozdobu. Omyjeme listy salátu, necháme je okapat. Tresku (filé) omyjeme a osušíme. Omytý osušený citrón rozkrájíme na osminky.
-
2
Kořenovou zeleninu s petrželovou vložítí dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a pomalu ji pod pokličkou vaříme do měkka, až se tekutina téměř odpaří. Koření vyjmeme, přidáme porce filé z tresky, vše zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme do měkka asi 15 - 17 minut.
-
3
Listy salátu rozložíme ozdobně na talíře, na ně poklademe porce filé, ozdobíme snítkami kopru, nakrájeným citrónem a servírujeme.