Treska na zelenině s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 80 g Celer bulvový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 ks Citrony
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 303.7 mg
  • Vláknina 7221.2 mg
  • Vitamín A 7221.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme a omyjeme mrkev, celer, cibuli, všechnu zeleninu poté pokrájíme na tenké nudličky. Petrželovou nať a kopr omyjeme, kopr odložíme do misky na ozdobu. Omyjeme listy salátu, necháme je okapat. Tresku (filé) omyjeme a osušíme. Omytý osušený citrón rozkrájíme na osminky.

  • 2

    Kořenovou zeleninu s petrželovou vložítí dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a pomalu ji pod pokličkou vaříme do měkka, až se tekutina téměř odpaří. Koření vyjmeme, přidáme porce filé z tresky, vše zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme do měkka asi 15 - 17 minut.

  • 3

    Listy salátu rozložíme ozdobně na talíře, na ně poklademe porce filé, ozdobíme snítkami kopru, nakrájeným citrónem a servírujeme.

Komentáře k receptu