Jablkové růže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme červená jablka s nenarušeným povrchem. Nastrouháme je na struhadle na tenké plátky a rozprostřeme těsně vedle sebe na pergamen. Sušíme na sluníčku nebo na teplém místě.

  • 2

    Jakmile jsou ne zcela vysušené, zarolujeme vždy první plátek na špejli tak, aby konec špejle nebyl vidět. Poté postupně přikládáme další lístky a vždy pootočením špejle obalíme již stávající. Poslední plátek propíchneme drátkem a malým uzlíkem ukončíme.

  • 3

    Použijeme jako jedlou dekoraci.

Komentáře k receptu