Jablkové růže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme červená jablka s nenarušeným povrchem. Nastrouháme je na struhadle na tenké plátky a rozprostřeme těsně vedle sebe na pergamen. Sušíme na sluníčku nebo na teplém místě.
-
2
Jakmile jsou ne zcela vysušené, zarolujeme vždy první plátek na špejli tak, aby konec špejle nebyl vidět. Poté postupně přikládáme další lístky a vždy pootočením špejle obalíme již stávající. Poslední plátek propíchneme drátkem a malým uzlíkem ukončíme.
-
3
Použijeme jako jedlou dekoraci.