Kotlík z vařené zeleniny
Suroviny
- 250 g Brambory
- 50 g Petržel - nať
- 800 g Hovězí kližka
- 100 g Karotka baby
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 0.25 ks Květák
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 8 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Kosti hovězí řídké
- 2 ks Petržel kořen
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 95 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 1389.3 mg
- Vláknina 34901.2 mg
- Vitamín A 34901.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.
-
2
Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.
-
3
Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.
-
4
Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.
-
5
Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.