Grilovaný slaneček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 800 g Slaneček
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2519 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 1023.9 mg
  • Vláknina 2160 mg
  • Vitamín A 2160 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky opláchneme a vysušíme. Nemusíme natírat olejem, protože slaneček je jedna z nejtučnějších ryb.

  • 2

    Na čtverce alobalu slanečky rozložíme, posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme limetkou a těsně před grilováním osolíme. Alobal zabalíme a vložíme na gril, opékáme 10 minut z obou stran, sejmeme z grilu a ještě pár minut necháme polorozbalené dojít. Podáváme ozdobené plátkem limetky.

Komentáře k receptu