Šťovík sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 30 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 487.5 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý šťovík přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a dobře namačkáme do sklenic. Zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.
-
2
Sterilujeme po dobu cca 60 minut od bodu varu. Šťovík musí pustit hodně šťávy. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.