Rajčata sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.5 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě, necháme projít varem a vychladnout. Poté roztokem zalijeme rajčata a sklenice zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut do bodu varu, případně při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.