Květák sterilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2.8 l Voda pitná
  • 1 kg Květák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 6666.7 mg
  • Vitamín A 6666.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý květák očistíme a na pár minut ponoříme do 1 litru vroucí vody se lžičkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky. Vložíme do litru vody okyselené octem a krátce povaříme. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu