Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 ks Česnek-nať
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 2358 mg
  • Vitamín A 2358 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme.

  • 2

    Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu