Hlávkový salát sterilovaný v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 17.1 mg
- Vláknina 2358 mg
- Vitamín A 2358 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý salát očistíme, rozebereme, listy důkladně omyjeme a nakrájíme. Zelenou cibulovou a česnekovou nať opláchneme, pokrájíme a společně a nasekaným koprem přidáme k salátu a promícháme.
-
2
Vodu smícháme s octem a solí, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Salát rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.