Fazolové lusky naložené v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 39 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4861 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.8 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propereme pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme. Poté vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy.

  • 2

    Po vychladnutí promícháme se solí, rozdělíme do sklenic a dosolíme. Sklenice zavíčkujeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu