Sterilované fazole v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 36 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 176.1 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Poté uvaříme do poloměkka.
-
2
Vodu smícháme se solí a octem, krátce provaříme a necháme vychladnout. Lusky rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.