Sterilované fazole v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 36 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 176.1 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Poté uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Vodu smícháme se solí a octem, krátce provaříme a necháme vychladnout. Lusky rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu