Nakládané fazolové lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 26 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1950 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 176.2 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší, šikmé kousky. Vhodíme do poloviny dávky vody, kterou jsme přivedli k varu a cca 5 minut povaříme a vyjmeme.
-
2
Rozdělíme do sklenic a po vychladnutí zalijeme zbylou vodou smíchanou se solí. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Vychladlé sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.