Naložené okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Okurky
  • 200 g Sůl
  • 800 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 15 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 15525 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 2671.4 mg
  • Vitamín A 2671.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme je do sterilovaných sklenic spolu s česnekem. V misce smícháme najemno pokrájenou šalotku, ocet, rozdrobený bobkový list, kopr, sůl, hořčičná semínka a směsí přelijeme okurky. Necháme 4 týdny odležet a můžeme podávat.

Komentáře k receptu