Dietní salát po Indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Červená řepa
  • 3 ks Paprika červená
  • 3 ks Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 174 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1685.5 mg
  • Vláknina 30133.2 mg
  • Vitamín A 30133.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku zbavíme slupky, opláchneme a společně s paprikou nasekáme na kostičky. Rajčata rozkrojíme na čtyři díly. Mrkev zbavíme slupek a na slzičkovém struhadle důkladně nastrouháme.

  • 2

    Červenou řepu oloupeme a nakrájíme. Vložíme ji do hrnce s vlažnou vodou a uvedeme k bodu varu. Vaříme asi 4 minuty. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Na zálivku smícháme vinný ocet, med, pepř, sůl, chilli omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy úhledně umístíme veškerou zeleninu a zalijeme zálivkou. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu