Dietní salát po Indicku
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Mrkev kořen
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Červená řepa
- 3 ks Paprika červená
- 3 ks Okurka salátová
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 174 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1685.5 mg
- Vláknina 30133.2 mg
- Vitamín A 30133.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku zbavíme slupky, opláchneme a společně s paprikou nasekáme na kostičky. Rajčata rozkrojíme na čtyři díly. Mrkev zbavíme slupek a na slzičkovém struhadle důkladně nastrouháme.
-
2
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme. Vložíme ji do hrnce s vlažnou vodou a uvedeme k bodu varu. Vaříme asi 4 minuty. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Na zálivku smícháme vinný ocet, med, pepř, sůl, chilli omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy úhledně umístíme veškerou zeleninu a zalijeme zálivkou. Můžeme podávat.