Rychlý drůbeží vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 80 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 246.7 mg
- Draslík 974.4 mg
- Vláknina 6274.2 mg
- Vitamín A 6274.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
-
2
Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni.
-
3
Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.