Rychlý drůbeží vývar

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Žaludky drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Slepice
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 246.7 mg
  • Draslík 974.4 mg
  • Vláknina 6274.2 mg
  • Vitamín A 6274.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.

  • 2

    Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni.

  • 3

    Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře k receptu