Neslazený mošt z čerstvého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1207.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 678.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
-
2
Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.