Rychlý jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 14250 mg
- Vitamín A 14250 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Necháme chvíli stát. Jakmile pustí šťávu a usadí se kal, přecedíme přes plátno, tekutinu stáčíme gumovou hadičkou.
-
2
Přelijeme do smaltované nádoby a zahřejeme na teplotu 80 °C, ihned rozdělíme do lahví, které jsme propláchli horkou vodou, zavíčkujeme, zabalené v dece necháme vychladnout. Poté uložíme na suchém a temném místě.