Neslazený mošt z hroznového vína

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.5 kg Hroznové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 596.9 mg
  • Vláknina 5625 mg
  • Vitamín A 5625 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí.

  • 2

    Čistý mošt scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu